Turister ufrivilligt ofre for bandeopgør på Nørrebro

Turister fra Jylland blev ufrivilligt en del af bandekonflikten, da de lørdag den 5. maj sidste år kørte ned ad en forkert gade på Nørrebro og blev overfaldet af en gruppe på 10-12 mænd.

Sådan præsenterer anklager Pernille Tychsen sagen mod den nu 17-årige ZB, som mandag sidder tiltalt i Københavns Byret for at have været med i gruppen.

- Vi vil bevise, at ZB deltog i overfaldet og stak offeret med en kniv. Og at det var med forsæt. Og at det skete som led i en bandekonflikt, siger Tychsen under hendes præsentation af sagen.

ZB er tiltalt for at have slået to mænd flere gange i ansigtet og sparket dem på kroppen sammen med gruppen af mænd.

Derudover skal han have forsøgt at dræbe én af mændene, da ZB stak manden to gange med en kniv i brystet og én gang i ryggen.

De to mænd var en del af en gruppe på fire personer - tre mænd og en kvinde - fra Jylland, som var taget en weekend til København for at gå til koncert lørdag aften.

I løbet af dagen kører de fire turister forkert på Nørrebro. Den sorte Mercedes kører ned ad den blinde Griffenfeldtgade.

Men da kvartetten i bilen forsøger at vende om, bliver de overfaldet af de 10-12 mænd, som blandt andet kaster en cykel på bilen, før de hiver de to mænd - føreren og en medpassager - ud af bilen.

Derudover er ZB tiltalt for trusler mod en kriminalassistent og vidner - både direkte og til en socialrådgiver.

Selv nægter han sig skyldig i alle anklager, men erkender dog at have truet en kriminalassistent på den ungdomsinstitution, hvor ZB var anbragt.

I alt vil der i sagen blive afhørt omkring 20 vidner - heriblandt de fire turister. Forsvareren har indkaldt tre vidner.

Man forventer dom i sagen den 28. januar.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip