Tusindårsmorder banket endegyldigt på plads

Østre Landsret i Odense har torsdag formiddag fundet Vincent Smith skyldig i drabene på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen.

Parret blev skudt ned under en gåtur i Tusindårsskoven i Odense den 13. april 2011. De blev dræbt af henholdsvis 13 og 10 skud.

I foråret idømte Retten i Odense Vincent Smith fængsel på livstid for drabene. Den dom valgte han at anke til Østre Landsret med krav om frifindelse.

Dommere og nævninge ved landsretten i Odense er dog enige om, at Vincent Smith er skyldig i dobbeltdrabet.

Vincent Smith er blevet kendt skyldig på baggrund af blandt andet dna-beviser, optagelser fra et overvågningskamera og vidneudsagn.

Efter alt at dømme skød og dræbte Vincent Smith ægteparret, fordi de så ham luske omkring i skoven, mens han var i færd med at afprøve et automatvåben.

Politiet fandt senere gerningsvåbnet på bunden af en sø. Det viste sig senere, at patroner, som man fandt hos Vincent Smith, passede til gerningsvåbnet.

Efter torsdagens kendelse om skyld mangler der kun at blive udmålt en straf til Vincent Smith, før sagen er endelig afgjort. Efter alt at dømme står han til livstid, som altså også var resultatet i byretten.

Retten forventer at kunne afsige endelig dom i sagen fredag formiddag klokken 10.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip