Tusindvis af biler bryder sammen i udlandet

Tusindvis af feriestemte danskere bliver i løbet af juli og august nødt til at ringe efter hjælp, fordi de befinder sig i udlandet med en bil, som ikke er i stand til at fortsætte turen til Gardasøen.

Friske tal fra Falck, SOS Dansk Autohjælp og SOS International viser, at 11.000 danske bilejere i løbet af juli og august 2012 oplevede så meget bøvl med bilen på udenlandske veje, at de havde brug for assistance.

Applus Bilsyn oplever, at mange bilejere i denne tid rammes af uheld af mekanisk karakter. I mange tilfælde ender det med, at de bliver nødt til at få bilen repareret i udlandet.

»Vi anbefaler et kort ferietjek af bilen. Har man fået et ferietjek af bilen, mindskes risikoen for, at bilen skal på værksted i udlandet, og at man måske skal bruge penge og tid på at overnatte på et hotel undervejs, mens bilen bliver klar,« siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør for Applus Bilsyn, i en pressemeddelelse.

Tallene viser, at over 90 procent af nødopkaldene fra udlandet skyldes mekaniske nedbrud. De sidste knap ti procent drejer sig om danskere, der har været involveret i færdselsuheld.

 

Dagens Gossip