Tutu til Mandelas familie: Spyt ikke på ham

Desmond Tutu, tidligere vinder af Nobels fredspris, opfordrer indtrængende Nelsons Mandelas familie til at indstille stridighederne om gravstederne for de afdøde børn af Sydafrikas store ikon.

Mandela har siden 8. juni været indlagt med en alvorlig lungeinfektion.

Samtidig er den tidligere præsidents familie involveret i en bitter juridisk strid om gravstederne for den 94-åriges tre døde børn.

Uden familiens samtykke flyttede Mandelas ældste barnebarn i 2011 resterne af de afdøde til et nyt gravsted i Mvezo fra byen Qunu.

I denne uge er resterne igen blevet flyttet og genbegravet i Qunu. Og det får Tutu til at opfordre familiemedlemmerne til at tænke lidt mindre på sig selv.

- Det er som at spytte Madiba i ansigtet, siger Tutu, der som mange af anti-apartheidheltens tilhængere anvender kælenavnet for Mandela.

Familien kan ikke blive enige om, hvor de tre døde børn skal stedes til hvile - i det ældste barnebarns hjemby Mvezo, som også er Mandelas fødeby, eller i Qunu, hvor Mandela voksede op.

Mandela skal have udtrykt ønske om selv at blive begravet i Qunu.

Ifølge de seneste bulletiner fra det hospital i Pretoria, hvor Nelson Mandela er indlagt, er hans tilstand fortsat kritisk, men stabil.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip