TV-folk afviser opfordring til rådden kørsel

Journalisten og fotografen er - sammen med TV-stationens direktør, Peter Kramer - tiltalt for at have tilskyndet den unge bilist til at overtræde færdselsloven og kræves idømt en bødestraf.Det skulle angiveligt være foregået på parkeringspladsen ved Bazar Vest i Brabrand, hvor journalist og fotograf interviewede bilisten, der åbent fortalte, at han ikke respekterer rødt lys.

Efterfølgende filmede fotografen, da bilisten kørte ud på Edwin Rahrs Vej, hvor han kørte totalt hensynsløst ind i et kryds og efterfølgende lavede en u-vending.

Det er anklagemyndighedens påstand, at der var tale om aftalt spil: At bilisten kørte råddent for at TV-fotografen kunne få gode billeder.Det afviste både journalist og fotograf altså i retten.

Fotografen forklarede, at han helt efter sædvane lige filmede, da bilen kørte ud fra parkeringspladsen. Og faktisk havde han netop slukket kameraet, da bilisten til fotografens overraskelse startede sin rådne kørsel. Han tændte det igen og filmede resten af optrinnet.

Den forklaring blev underbygget, da retten på forsvarerens foranledning så TV-stationens råbånd fra optagelserne på parkeringspladsen og på Edwin Rahrs Vej. Her er der tilsyneladende en lille afbrydelse, hvor fotografen i få sekunder har slukket kameraet, inden han optager vanvidskørslen.

Retten skulle senere i dag have afhørt to vidner - blandt andre den unge bilist. Ingen af dem dukkede op. Derfor blev den videre behandling af sagen udsat til 3. juli. Retten besluttede samtidig, at de to udeblevne vidner skal anholdes, så man er sikker på, at de møder op til retssagen.

 

Dagens Gossip