TV: Grøn pension hitter i Danmark

Flere og flere danskere vil gerne have at deres opsparing eller pensionspenge arbejder for grøn energi og en bæredygtig udvikling.

Tusindvis af danskere har de seneste år placeret deres sparepenge i etiske og grønne investeringspuljer.

”Der er ingen tvivl om, at med klimaforandringerne og hele den debat der er omkring bæredygtighed, hvor man ikke kun fokuserer på, at man er nødt til at investere bæredygtigt for at undgå en masse problemer, så kan man også i stigende grad se nogle investeringsmuligheder” forklarer lektor ved Copenhagen Business School, Steen Valentin.

Hos en række små pengeinstitutter er bæredygtig pension og investering vokset voldsomt de seneste år. Blandt andet hos Merkur Andelskasse, som forvalter over 400 millioner af danskernes opsparede pensioner og investerede kroner.

”Lige nu mærker vi en meget stor stigende interesse på etiske og grønne investeringer i forhold til eksempelvis pension,” siger adm. direktør for Merkur Andelskasse, Lars Pehrson.

Men selvom de små pengeinstitutter er vokset, så fylder de alligevel ikke meget i det store billede. De fleste vælger nemlig størst muligt afkast frem for bæredygtighed, når det handler om deres egne penge.

”De fleste af os vil gerne alt muligt godt men når det kommer til stykket, kan det godt være, at vi ikke lige får taget os sammen,” forklarer lektor ved Copenhagen Business School, Steen Valentin.

 

Dagens Gossip