TV: Har du talt med din robot i dag?

Vi hører ofte, at fremtiden snart er her, at alting vil gå gennem nettet og vil kunne kommunikere. De fleste bruger allerede apps, mobil- og cloud-teknologi, vi arbejder og lever mere forbundet end nogensinde, data registreres som aldrig før - men hvordan kan vi egentligt bruge det såkaldte ’Internet of Things’, eller IoT?

Under TeliaSonera IoT Symposium i Stockholm kunne man, mens 2015 randt ud, se fremtidens teknologi blive helt håndgribelig, hvad enten de endnu er projekter eller kommende produkter. Fremtidsforsker Preben Mejer fra Alexandra Instituttet og Radr viser her i videomagasinet noget af alt det, han fandt spændende på symposiet.

Han hilste bl.a. på Furhat, den sociale robot med det venlige ansigt og hat. Den styres via WiFi og kører open source, og inviterer derfor til at blive tilpasset slutbrugernes behov. Furhat har potentialet til at blive alt fra receptionist til samtalepartner for ensomme. Den er udviklet i Sverige, og er netop indrulleret som ekstralærer og udviklingsprojekt på to skoler i Stockholm. Preben Mejer mener, at når teknologien føles så intuitiv som Furhat, så er det faktisk fremtidens interface, vi ser, når vi taler med robotten.

Det er i det hele taget en rig palet at bygge fremtiden ud fra. I 2020 vil der være 80 mia. enheder verden over, der er på nettet. Fra den mindste ting til de ting, vi i dag opfatter som ’computere’. Og det tal bliver ikke mindre. Hvert år sælges op til 2 mia. smartphones, og det er netop de sensorer, der bl.a. bruges her, der gør IoT til andet og mere end ’fremtidsmusik’. Sensorerne bliver nemlig hele tiden udviklet, og falder samtidig i pris, så mulighederne for at bruge dem i spændende teknologier bliver endnu større.

Se indslaget herunder:

 

Dagens Gossip