TV: Her er opskriften på ægte kærlighed

Neuroscientisten Paul Zak fra Claremont Universitet i Californien har fået tilnavnet “Doctor Love.” Han har nemlig opdaget hormonet oxytocin. Et hormon, der styrer om vi føler tillid og kærlighed til andre mennesker.

”Hvis du er generøs overfor andre mennesker, viser det, at du virkelig føler noget godt for dem,” forklarer Poul Zak.

Kærlighedseksperiment
Paul Zak lavede for nylig et eksperiment med 32 danske par. I eksperimentet ville Paul Zak se om man kunne spore en stigning i oxytocin-niveauet hos mændene, hvis de gav en lille gave til deres kvinder – ledsaget af søde ord.

Kristina Kasimova og Lasse Emil Nordtorp deltog i eksperimentet, der skulle vise, hvad en kærlig bemærkning eller en æske chokolade gør ved giveren, når modtageren bliver glad.

”Jeg troede det ville blive lidt kedeligt, men blev faktisk ramt af følelser,” udtaler Lasse Emil Nordtrop.

Eksperimentet viste stigning af oxytocin
Paul Zaks eksperiment viste at indholdet af oxytocin i blodet hos mændene i gennemsnit steg med 27.5 procent. Til sammenligning har Paul Zak målt oxytocin-nivauer hos en brud lige efter vielsen på 28 procent.

Danske mænd gider ikke Valentinesdag

Det er Anthon Berg der står bag kærlighedseksperimentet, som et led i deres kampagne om, at vi alle sammen skal vise lidt mere generøsitet. Og en dugfrisk analyse fra YouGov, på vegne af Anthon Berg, viser samtidig at flertallet af danske mænd ikke gider Valentinsdag.

Så hvis du vil gøre et godt indtryk hos din partner på Valentinsdag, er du nu blevet lidt klogere på opskriften på kærlighed – og det er ren videnskab!

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip