TV-krigen raser mellem Obama og Assad

SYRIEN: Mens et militært angreb mod Syrien lader vente på sig, kører mediekrigen mellem USA og Syrien i fuld skala på alle fronter. Mandag tegner til at blive den heftigste dag indtil nu, når både den syriske præsident Assad og præsident Obama går på TV, i et forsøg på at vinde omverdenens sympati for deres standpunkter.

Præsident Assad vil ifølge AFP tone frem i et interview på de amerikanske TV-kanaler PBS og CBS i indslag, der er programsat til at starte i løbet af eftermiddagen dansk tid.

Senere på dagen lader den amerikanske præsident sig interviewe på ikke mindre end seks TV-kanaler, CNN, Fos News, CBS, NBC og ikke mindst PBS og CBS, hvor parallelindslaget med præsident Assad vil give anledning til direkte sammenligninger.

I interviewet vil præsident Assad fortælle, at han intet har haft at gøre med det kemiske angreb, som 21. august - i følge amerikanske opgørelser - dræbte flere end 1.400 i en forstad til Damaskus, og hvor Obama både nationalt og internationalt nu søger støtte til en straffeaktion. Samtidig truer Assad også med, at Syrien og nogle af dets allierede vil gengælde et angreb.

Obama kæmper på hjemmefronten med at skaffe opbakning i Kongressens to kamre til en straffeaktion mod Syriens regime, men er langt fra sikker på at få den.

Medlemmerne af Kongressens to kamre mødes for første gang mandag efter sommerferien og sættes fra dagens begyndelse under massivt mediepres.

På forhånd ser det ud til, at Obama vil møde størst modstand blandt medlemmerne i Repræsentanternes Hus, som er domineret af republikanerne. Ifølge en optælling fra Washington Post, er 227 af medlemmerne her imod en militæraktion, mens tilhængersiden kun tæller 25.

Her skal der 218 stemmer til for at mønstre et flertal. 181 af medlemmerne har endnu ikke taget stilling.

I Kongressens andet kammer, Senatet, hvor demokraterne har flertal, bakker 23 senatorer op bag et angreb, mens 27 er imod.

Her kræves et flertal på 51 stemmer. 50 senatorer har endnu ikke taget stilling.

Onsdag ventes Senatet at stemme, mens Repræsentanternes Hus formentlig først stemmer fredag.

 

Dagens Gossip