Tv og bredbånd bliver billigere

Der er billigere tv og billigste internet på vej til de danske forbrugere. Erhvervsstyrelsen sænker nu loftet på de priser, som TDC må tage for deres engrosprodukter. Det betyder, at blandt andet bredbåndsforbindelser og bredbånds-tv kan blive billigere.

Det siger vicedirektør i Erhvervsstyrelsen Finn Petersen.

- De lavere engrospriser gør det billigere for et teleselskab at producere en bredbåndsforbindelse, og det giver mulighed for, at bredbåndsforbindelsen kan sælges billigere til virksomheder og privatkunder, siger Finn Petersen.

Priserne for de to engrosprodukter, som anvendes til at producere almindelige bredbåndsforbindelser, falder fra henholdsvis 820 kroner til 744 kroner og fra 1009 kroner til 951 kroner.

For de produkter, som anvendes til bredbånds-tv, falder priserne med omkring 20 procent. Med dette seneste fald er priserne samlet set reduceret med cirka to tredjedele siden juli 2010.

Erhvervsstyrelsen fastsætter en gang om året priser, som gælder for det kommende kalenderår.

- Det er afgørende for både borgere og virksomheder, at der er attraktive vilkår for brugen af teleinfrastruktur. Derfor holder vi øje med prisudviklingen og sikrer optimal mulighed for konkurrence på området, siger Finn Petersen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip