TV: Sådan forhandler du bedre vilkår med din bank

Et solidt håndtryk, eller noget, der ligner. Sådan begynder enhver god forhandling, også når det drejer sig om at få de bedste vilkår i banken.

Ifølge John Norden fra Mybanker, der rådgiver almindelige kunder i at navigere i bankverdenen, skal man bare gå i gang med at forhandle - og stille krav til sin bank.

”Man har en hvis ærefrygt for det her med bank. Men man skal bare se det, som det er; det er en forretning, man betaler et eller andet for den her ydelse som man får i banken,” forklarer John Norden, Partner i Mybanker.

Flere banker prøver dog at gøre bankforretningen mere gennemskuelig for deres kunder. Blandt andet Alm. Brand Bank, der for eksempel holder gå-hjem møder, hvor der gives gode råd til at forhandle med bankrådgiveren og tips til, hvordan man stiller krav.

”Den vigtigste årsag til, at bankkunder skifter bank, det er, at de ikke føler sig værdsat. Så vi inviterede en forhandlingsekspert til aftenmøder, hvor vi kunne have en dialog med vores egne og andre bankers kunder om at lære at stille krav til sin bank,” udtaler Vicedirektør i Alm. Brand Bank, Michael Iversen.

Ønsker du også at være bedre rustet til at tage forhandlingen op med banker, kommer her fem gode råd til, hvordan du gør:

1) Vær godt forberedt til forhandlingerne med banken

2) Regn ud præcist, hvor meget man betaler i gebyrer og renter

3) Se på bankens listepriser på de produkter man har

4) Indhent tilbud fra andre banker, som man tager med til forhandlingen

5) Mærk efter, om der er god kemi og dialog med bankrådgiveren

Hermed skulle du være klædt godt på, til at stille krav til din bank.

Se indslaget herunder:

 

Dagens Gossip