TV: Sådan laver du Nordens måske bedste ret med vilde blomster

Sylvester Andersen er nervøs. Han tjekker de ting, der skal gøre ham til nordens bedste kok. For det gælder intet mindre end at lave den bedste nordiske ret til Linie Award i Stockholm i aften.

Sylvester Andersen er til daglig kok på den dobbelte Michelin-restaurant AOC i København. Her har de adgang til gode råvarer, blandt andet vilde urter, svampe og blomster, fra det danske friland.

”Lige nu er det sommerperiode, så der er ikke andet end blomster og flotte ting. Så hvorfor ikke bruge det man har. Vilde ting smager af meget mere,” forklarer Sylvester Andersen.

Linie Award har gennem de seneste 10 år formået at spotte nye kokketalenter, som sidenhen er blevet nogle af de største stjerner på den gastronomiske himmel. Og i år er det altså Sylvester Andersen, der er blevet håndplukket til at repræsentere Danmark.

To gange tidligere har danskere taget sejren hjem ved Linie Awards. Og vinderen af Linie Award 2015 er nærmest sikret en topkarriere i den internationale kokkeliga.

”Linje Award er en konkurrence for unge talenter fra hele Norden, nok en af de største. Så det er de bedste fra de nordiske lande som kæmper om titlen. Så det betyder meget at vinde,” siger Sylvester Andersen.

Blomster er normalt noget, vi elsker at kigge på, men lige nu er der en masse muligheder for at få din ret til at blomstre op med smagen af vilde blomster. Sylvester Andersen fremhæver især disse blomster, som du kan finde i det danske friland netop nu: Strandkålsblomst, biblomme blomst, nelle blomst, engkarse blomst, vild karse, vinterportulak og purløgsblomst.

Opskrift på Jomfruhummer med vilde blomster og svampe skal du bruge:
Stegte danske jomfruhummere
En god håndfuld rå, tyndt udskårede jordskokker og svampe
Syltede jordskokker og syltede løgskaller
Vilde blomster fra det danske friland
Jordskokkepuré
Jomfruhummerbouillon

Sådan laver du Jordskokkepuréen:
Skræl en god portion jordskokker og ryg dem over cirka 100 gram rygesmuld på en grill til de bliver let gule i farven. Kog de røgede jordskokker i en gryde i ½ liter fløde og 1 dl mælk, til de er møre. Blend det hele sammen, og smag til med salt og citron.

Sådan laver du jomfruhummerbouillonen:
Lav en klar suppe af de kogte hummerskaller og tilsæt et snært Linie Akvavit for en dejlig syrlig smag.

Se indslaget herunder:

 

Dagens Gossip