Tv-station bliver sagsøgt af tennagemorder

En 28-årig vagtmand, der er centrum i en af årets mest omtalte drabssager i USA, lægger nu sag an mod den amerikanske tv-station NBC.

George Zimmerman er sigtet for skuddrabet på den 17-årige teenager Trayvon Martin i februar, og han føler sig misbrugt af mediegiganten.

- For NBC var Trayvon Martins død ikke en tragedie, men en mulighed for at øge seertallet. Så NBC satte gang i myten om, at George Zimmerman var en racistisk og aggressiv skurk, hedder det i søgsmålet.

- NBC skabte et falsk og ærekrænkende billede ved hjælp af den ældste form for sensationsjournalistik: At manipulere Zimmermans egne ord og splejse dem sammen med politioptagelser for skabe et udsagn, som Zimmerman aldrig har sagt, lyder det.

Nedskydningen af den sorte teenager, der fandt sted i en forstad til byen Orlando, vakte opsigt over hele USA og genåbnede gamle racesår.

Zimmerman, der er selverklæret vagtmand, patruljerede sit nærområde som frivillig i et naboværn, da Trayvon Martin blev dræbt.

Han hævder selv, at han skød teenageren i selvforsvar i henhold til den kontroversielle "stand your ground"-lov, som giver personer udvidede beføjelser til at forsvare sig selv, hvis de føler sig truet.

Hans telefonsamtale med politiet den skæbnesvangre aften efterlader et noget andet indtryk:

Trayvon bevægede sig langsomt, han kiggede sig omkring, og virkede, som om han var påvirket af stoffer, sagde Zimmerman, der ignorerede politiets råd om at holde sig på afstand af teenageren, der hverken var påvirket eller bevæbnet.

I april sendte NBC en bid af Zimmermans samtale med politiet. Her fik seerne det indtryk, at han havde fortalt, at Trayvon Martin var sort uden at være blevet spurgt direkte af politiet om hans hudfarve.

Den fulde optagelse afslørede dog det modsatte. NBC undskyldte over for seerne, men understregede, at fejlen ikke var bevidst. Men Zimmerman tror ikke på NBC's forklaring, og hiver derfor tv-stationen i retten.

Zimmerman, der er hvid med latinamerikanske rødder, nægter sig skyldig i teenagedrabet. Han skal i retten til juni næste år.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip