TV: Topledelse skal bane vejen for, at flere kvinder kommer til tops

Dell sætter fokus på problemet, ved at sætte de mandlige chefer på skolebænken for at sikre flere kvindelige ledere.

I en digital tidsalder er IT-branchen med til at definere, hvordan vi alle lever. Men alt for få kvindelige ledere er med til at definere udviklingen i denne vigtige branche.

For at sætte fokus på problemet inviterede IT-branchen og Dell for nylig til et seminar, hvor der blev sat fokus på, hvordan man får sat flere kvinder i spil til toplederstillinger.

- Det er et kæmpe problem, hvis vi ikke får udnyttet den fulde talentmasse. Og i virkeligheden bør vi snakke om diversitet og ikke bare mænd og kvinder, siger Birgitte Hass, direktør, IT-branchen.

Hvis virksomhederne ikke formår at udnytte talentmassen hos begge køn, kan det koste dyrt. En undersøgelse fra McKinsey viser nemlig, at virksomheder med mere ligelig kønsfordeling på topniveau har op til 55% bedre tal på bundlinjen end i virksomheder, hvor fordelingen er mere skæv.

Hos den globale it-virksomhed Dell er man fast besluttet på at ændre statistikken. Derfor har man valgt at sætte hårdt ind: De mandlige chefer kommer simpelthen på intensivt kursus i, hvordan man sikrer en inkluderende ledelsesstil og dermed en mere lige kønsfordeling.

- Vi må konstatere, at mændene sidder på de fleste lederpositioner, og hvis vi ikke hiver fat i dem og sørger for, at de bliver mere opmærksomme på, hvordan de kan inkludere kvinder i deres organisation, så lykkes vi ikke med at forbedre statistikken, forklarer Nicolai Moresco, direktør, Dell Vesteuropa.

Se indslaget herunder:

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip