Tv-vært på farlig sultekur

I flere uger har Nanna Schultz, der tidligere både har været model og vært på DR's musikprogram 'Boogie', nærmest kun levet af grøntsager og klidkiks.

Grunden til, at den i forvejen tynde tv-vært har valgt at gå på en syg slankekur, er optagelserne til et nyt program, der skal stille spørgsmålstegn ved idealet for kvindekroppen.

Nanna Schultz skulle tabe fem kilo på en måned for at kunne passe den berømte 'size zero', som er Hollywoods foretrukne tøjstørrelse. For at nå målet trænede hun intensivt i en time hver dag, og måtte samtidig kun spise godt 800 kalorier - svarende til halvanden Snickers.

En gennemsnitlig voksen kvinde indtager dagligt 2.000 kalorier, og der gik heller ikke mere end to uger, før Nanna Schultz fik det skidt både fysisk og psykisk.

- Jeg havde svært ved at holde koncentrationen i samtaler. Jeg var lidt i en tåge, fordi jeg bare var helt vildt udsultet. Jeg tog mig selv i at google bernaisesovs. Jeg sad bare og så på billeder af bøf med sovs. Det var så sygt, siger den tidligere model til Se og Hør.

Den 30-årige tv-vært blev også fysisk påvirket af jagten på det usunde kropsideal. Hun var konstant træt, sur, grådlabil, havde sorte rander under øjnene og fik menstruation ti dage for tidligt. Desuden var hun nødt til at gå i seng klokken 20 hver aften for at glemme lysten til mad.

Efter to uger afbrød den psykoterapeut, der fulgte Nanna Schultz under optagelserne, eksperimentet. Hun var bange for, at tv-værten ville ende med at få et problematisk forhold til mad.

I dag spiser Nanna Schultz helt normalt igen.

Hun håber, at programmet 'På egen krop: Nanna Schultz fra tynd til str. 0' vil sætte gang i en debat om kvinders kropsopfattelse.

Programmet har premiere på kvindekanalen TLC søndag den 16. september.

Kilde: Se og Hør

 

Dagens Gossip