TV2: Læger har sjusket med forskningsmidler

Når læger bruger penge fra forskningskonti, skal de på bilagene redegøre for, hvad pengene præcist er blevet brugt til.

Men det har ikke altid været tilfældet på Odense Universitetshospital. Det viser en gennemgang, som TV2 har foretaget.

TV-stationen har fået aktindsigt i 1098 bilag, og på 113 af dem bliver der ikke angivet formålet med udgiften. Sammenlagt er der tale om beløb for mere end 650.000 kroner.

Det er ikke bare kritisabelt, men øger også mistanken om, at pengene er brugt uretmæssigt, mener juraprofessor Lars Bo Langsted.

- Det er så mange penge, som man ikke har redegjort for. Så er der jo en risiko for, at pengene har været brugt til private formål og dermed helt i strid med reglerne, siger professoren til TV2.

Sygehusdirektør Kim Brixen fra Odense Universitetshospital lover nu at stramme op, så alle udgifter bliver dokumenteret efter reglerne.

- Vi tager klart kritikken til efterretning. Derfor gør vi nu blandt andet hospitalets regler og dokumentationskrav fuldstændigt klart for alle.

- Men det vigtigste for mig er, at ingen har brugt OUH-midler til egen vinding, siger direktøren til TV2.

Morgenavisen Jyllands-Posten har afdækket, hvordan læger på Rigshospitalet benyttede forskningsmidler til private formål.

Artiklerne indbragte i begyndelsen af året journalist Morten Pihl Cavlingprisen, som er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip