TV2-vært i lommen på SAS

En af TV 2's førende værter mediemanden Michael Kristiansen er sovset langt mere ind i SAS' kriseplan, end offentligheden hidtil har kendt til.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den tidligere spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen var hyret ind af SAS til at være spindoktor for den kommunikationsplan, som skulle navigere SAS gennem ledelsens højt eksponerede spareplan.

Dermed har Michael Kristiansen reelt været fyrsteligt betalt rådgiver for en af statens absolut største virksomheder, politisk kommentator og ekspert på TV 2 på samme tid.

En af landets førende medieeksperter betegner Kristiansens rolle som 'problematisk', og han opfordrer nu TV 2 til at tone rent flag og fortælle, hvis spindoktoren er i en dobbeltrolle, mens han er kommentator.

- Det må være en fuldtidsstilling i den periode, han er kommunikationsrådgiver for SAS, og så må TV 2 News afgøre, om de samtidig kan have ham som kommentator. Og hvis de vil have det, må de informere seerne om det, siger Frands Mortensen, medieforsker på Aarhus Universitet.

Hos SAS bekræfter kommunikationsafdelingen, at Michael Kristiansen har været tilknyttet selskabet i forbindelse med den såkaldte kriseplan.

Formand for SAS danske kabinepersonale Helge Thuesen mener, det er stærkt problematisk, at SAS-forhandlingerne i høj grad foregik gennem pressen.

På TV2 News har man været fuldstændig klar over, at Michael Kristiansen er direkte involveret i SAS-spareplanen. Alligevel har Michael Kristiansen været på skærmen, mens SAS var i gang med spare-forhandlingerne. Så længe han ikke er rådgiver for politikere eller partier, er der ingen problemer, lyder det fra Mikkel Hertz, kanalchef på TV2 News.

 

 

Dagens Gossip