Tvivl om volley-anførers fremtid

En stor landsholds-karriere er måske slut.

Efter Danmark ved volleyball-EM tirsdag aften tabte ottendedelsfinalen 17-25, 17-25, 22-25 til Serbiens regerende Europamestre afslørede holdets 34-årige anfører, der har spillet ikke færre end 203 kampe i rødt og hvidt, at han overvejer sin sportslige fremtid.

- Lige nu er jeg i venteposition. Skal jeg fortsætte, skal jeg kunne tjene penge på at spille i en udenlandsk klub. Men indtil videre har de tilbud, jeg har fået fra franske og tyske klubber ikke været tilstrækkelig attraktive, sagde Kristian Knudsen, der ærgrede sig over det danske EM-nederlag.

- Jeg synes ikke, at vi i de to første sæt lever op til det niveau, jeg ved, vi kan spille på, sagde Kristian Knudsen og blev bakket op i sit synspunkt af landstræner Fred Sturm.

- Jeg synes, vi manglede rytme i spillet, og herudover lavede vi for mange servefejl. Men når det så er sagt, er jeg meget tilfreds med vores EM-indsats, sagde Fred Sturm.

Danmarks Idræts Forbunds formand, Niels Nygaard, var leveringsdygtig i rosende omtale af landsholdet.

- De 600.000 kroner, som vi ekstraordinært har støttet landsholdet med, fordi de jo ikke er Team Danmark-kandidater, har været givet godt ud. For det første har volleyball-forbundet lavet et flot arrangement, og for det andet har landsholdet placeret sig blandt de 12 bedste i Europa. Så godt har vi aldrig gjort det før, sagde Niels Nygaard, der krydser fingre for, at succesen bider sig fast.

- Konkurrencen i international volleyball er stor. I øjeblikket ligger vi lavt rangeret. Men jeg synes, der er grund til se optimistisk på fremtiden. Flere af vores bedste spillere er på kontrakt i udenlandske klubber, og har ad den vej muligheden for at suge masser af erfaring til sig . Desuden er talentmassen i dansk volleyball stigende, sagde Niels Nygaard og tilføjede:

- Andre danske specialforbund har tidligere arrangeret lignende store internationale slutrunder. Efterfølgende har de oplevet medlemsfremgang, der dog kort tid efter er stoppet. Jeg både tror og håber, at det denne gang går anderledes. I hvert fald har volleyballforbundet gjort et godt forarbejde ved at sørge for, at klubberne rundt om i landet er klar til at tage vel mod nye medlemmer med masser af veluddannede trænere og spændende aktiviteter.

I Dansk Volleyball Forbund var sportsdirektør Mikael Trolle i højt humør.

- Ingen havde troet, at vi kunne spille os videre fra gruppespillet. Det lykkedes. Og nu får vi en god seeding, når der i oktober trækkes lod til EM-slutrunden i Bulgarien og Italien i 2015, sagde han.

Se billederne nedenunder...

 

Dagens Gossip