Tvivlsom budgethjælp fra McDonald’s til de ansatte

McDonald’s-budgettet viser, at en ansat på minimumsløn vil have 27 dollar om dagen at leve for, når de faste omkostninger er betalt.

Der er dog bare en stribe af forhold i budgettet, der er milevidt fra virkelighedens verden, skriver den amerikanske netavis theatlantic.com.

McDonald’s forudsætter således, at den ansatte har to job til minimumsløn – og vel at mærke to job af 40 timers varighed om ugen.

Burgerkæden forudsætter f.eks. også, at den ansatte ikke har udgifter til varme. De er i hvert fald budgetteret til nul dollar om måneden.

Budgettet opererer også med en månedlig husleje på 600 dollar, hvor den gennemsnitlige husleje lå på 1.048 dollar om måneden i 2012.

En forklaring på det urealistiske budget kunne være, at det omfatter to personer. Men det gør burgerkæmpen ikke opmærksom på, og i øvrigt passer flere af de månedlige omkostninger kun på én person.

Mindstelønnen i de fleste amerikanske stater ligger på 7,25 dollar i timen. Omkring 1,7 millioner amerikanerne bliver aflønnet med mindstelønnen.

 

 

Dagens Gossip