Tyrkiet anholder 34 betjente for aflytning af Erdogan

Tyrkiske myndigheder har anholdt yderligere 34 politifolk for påstået aflytning og spionage mod topfolk i regeringen, blandt dem landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skriver tyrkiske statsmedier.

Politiet slog mandag til simultant mod de mistænkte betjente i 13 tyrkiske byer, hedder det ifølge nyhedsbureauet Anatolia.

Samtidig har en kommission i parlamentet mandag stemt og vedtaget, at fire tidligere tyrkiske ministre, som måtte gå af i forbindelse med korruptionsundersøgelsen, ikke skal retsforfølges.

Erdogan har kaldt korruptionsundersøgelsen et plot, og kommissionen støtter ham således med mandagens beslutning.

I juli sidste år blev knap 70 betjente anholdt i en lignende aktion. De højtstående politifolk blev dengang anklaget for spionage, illegale aflytninger, forfalskninger af officielle dokumenter og udlægning af falske beviser.

Fredag blev en retssag indledt mod 13 mistænkte, som står anklaget for at opsætte udstyr til at aflytte Erdogan, mens han var premierminister.

Sagen er knyttet til sidste års opsigtvækkende korruptionsanklager mod Erdogan og hans inderkreds.

Erdogan har beskyldt sin værste rival, den indflydelsesrige religiøse leder Fethullah Gülen, for at stå bag.

Tyrkiske myndigheder slog i december til imod medier knyttet til Gülen, og blandt andet chefredaktøren for landets største avis, Zaman, blev anholdt.

Skandalen var en af de største under den daværende premierminister Recep Tayyip Erdogan.

Han svarede igen ved at stramme kontrollen med internettet og overflytte tusindvis af politifolk, dommere og anklagere til andre poster.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip