Tyrkiet: Fragtskib angrebet ved Libyen - en dræbt

Et tyrkisk fragtskib blev angrebet fra land og fra luften, da det søndag var på vej mod en libysk havneby, meddeler Tyrkiets regering - og Libyen bekræfter angrebet.

Et besætningsmedlem på skibet Tuna 1 blev dræbt, oplyser ministeriet, og mindst en anden er såret.

Det er det andet angreb på civile udenlandske skibe ved Libyens kyst i år.

Skibet, som er registreret på Cookøerne, var i internationalt farvand, da det blev angrebet i den østlige del af landet, hævder udenrigsministeriet i Ankara.

- Vi fordømmer på det kraftigste dette foragtelige angreb mod et civilt skib i internationalt farvand. Vi forbander gerningsmændene, skriver ministeriet i en meddelelse.

Der er ingen meldinger om, hvad skibet havde i lasten.

En talsmand for Libyens internationalt anerkendte regering bekræfter, at man har skudt mod et skib.

- Et skib blev beskudt omkring 10 sømil fra Derna. Vi havde advaret skibet om at nærme sig Derna, siger Mohamed Hejazi til nyhedsbureauet Reuters.

Talsmanden bekræfter, at et besætningsmedlem er dræbt og en anden såret.

Det tyrkiske udenrigsministerium skriver, at angrebet skete, da skibet var på vej mod Tobruk. Den libyske talsmand siger Derna. De to byer ligger omkring 100 kilometer fra hinanden.

I februar sagde Libyens premierminister, Abdullah al-Thinni, at landets regering ikke længere vil udveksle og indgå aftaler med Tyrkiet, da tyrkerne har sendt våben til rivaliserende grupper i Tripoli, så "libyerne dræber hinanden."

Libyen har været præget af lovløshed i snart fire år, efter at landets tidligere leder gennem årtier, Muammar Gaddafi, blev dræbt og hans styre væltet med hjælp fra en international koalition.

Det nordafrikanske land, som er rigere end sine nabolande, har i en længere periode været delt mellem to rivaliserende regeringer.

Regeringen i Ankara har sendt en klage til libyske myndigheder.

Et libysk kampfly, der tilhører styrker loyale over for den internationalt anerkendte regering i landet, kastede i januar bomber mod en græsk olietanker, mens den lå for anker nær Libyens kyst.

To besætningsmedlemmer blev dengang dræbt.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip