Tyrkiet går amok over lækker svensk minister

Samtidig med, at Belgiens nye sundhedsminister, Maggie de Block, bliver udskældt i medierne for at have en kampvægt på 125 kilo, har en anden sundhedsminister vundet langt mere positivt indpas på de sociale medier.

Det er - af en eller anden grund - især tyrkiske Twitter-brugere, der er begyndt at dele billeder af Sveriges nyudnævnte sundhedsminister, Gabriel Wikström.

Indtil for nylig havde den 29-årige svenske politiker blot et par tusind følgere på det sociale medie. I går havde han pludselig over 23.000.

Ifølge BBC véd Gabriel Wikström ikke helt, hvordan det begyndte. Men han kan se på de mange nye følgere, at de fleste er fra Tyrkiet.

- En eller anden med en masse følgere har tweetet om mig. Mandag fik jeg en masse nye følgere fra Tyrkiet, så tirsdag ville jeg lige sige velkommen til dem.

Så den nye svenske sundhedsminister fik en tyrkisk kollega til at hjælpe med at konstruere et tweet på tyrkisk, hvor han skrev:

"Velkommen og tak til mine følgere i Tyrkiet.”

Og dét tweet gik rent ind. På kort tid var det blevet retweetet 8500 gange.

- Jeg må indrømme, at jeg er smigret. Men jeg tror ikke kun, det handler om mit udseende. Det virker som om, det også er på grund af min alder, siger Gabriel Wikström ifølge BBC.

Se billeder af den lækre minister, hans tyrkiske tweet, og et par af de tilkendegivelser, han har fået fra sine nye tyrkiske fans på det sociale medie, hér:

 

Dagens Gossip