Tyrkiet klar til at angribe Syrien

Tyrkiet siger, at det er parat til at gå ind i hvilken som helst koalition mod Syrien - også hvis der ikke er konsensus om en intervention i FN's Sikkerhedsråd, siger landets udenrigsminister.

- Hvis en koalition bliver dannet mod Syrien i denne proces, så vil Tyrkiet være en del af den, siger udenrigsminister Ahmet Davutoglu til avisen Milliyet.

Udtalelsen blev offentliggjort samtidig med, at FN-eksperter skulle til at begynde en undersøgelse af et påstået kemisk angreb i Damaskus - dagen efter at de syriske myndigheder har givet grønt lys for deres undersøgelser.

Syriens opposition siger, at over 1300 mennesker blev dræbt, da regimets styrker anvendte kemiske våben mod oprørskontrollerede byer øst og sydvest for Damaskus onsdag i sidste uge.

Hjælpeorganisationen Læger uden Grænser siger, at 355 indlagte på tre hospitaler, som organisationen følger, er døde af gasforgiftninger.

Damaskus afviser, at det har stået bag kemiske angreb.

Davutoglu, hvis regering har været en af de mest højrøstede kritikere af Syriens regime og præsident Bashar al-Assad, siger, at Ankara nu afventer resultaterne fra FN-inspektørerne.

- Efter inspektionen må FN træffe beslutning om sanktioner. Hvis der ikke sker sådanne beslutninger, så må andre optioner på dagsordenen, siger den tyrkiske udenrigsminister og tilføjer:

- 36 eller 37 lande har allerede diskuteret disse optioner.

Tyrkiet har taget imod 500.000 syriske flygtninge samt mange desertører, og det har løbende kritiseret det internationale samfund for ikke at gøre mere i forhold til den syriske borgerkrig.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip