Tyrkiet vil forbyde alkoholreklamer

24/05/2013 16:10

BNB

Nyheder
Ifølge de nye regler bliver det forbudt at sælge alkohol i tidsrummet fra klokken 22 til klokken 06 og alkoholfabrikanter skal fremover på flaskerne advare mod alkoholens skadelige virkninger på samme måde, som det kendes fra cigaretpakker.Siden den moderat islamistiske regering under premierminister Tayyip Erdogan kom til magten i 2002, har den taget flere skridt i retning af at begrænse alkoholforbruget, blandt andet gennem højere skatter. Regeringen afviser, at der ligger en islamistisk dagsorden bag restriktionerne og forklarer dem med et ønske om at nærme sig europæiske standarder og ønsker om at beskytte ungdommen.Det tyrkiske luftfartsselskab Turkish Airlines er for eksempel også holdt op med at servere alkohol på visse indenrigsruter, skriver nyhedsbureauet.BNB

Mest læste i dag

Ifølge de nye regler bliver det forbudt at sælge alkohol i tidsrummet fra klokken 22 til klokken 06 og alkoholfabrikanter skal fremover på flaskerne advare mod alkoholens skadelige virkninger på samme måde, som det kendes fra cigaretpakker.

Siden den moderat islamistiske regering under premierminister Tayyip Erdogan kom til magten i 2002, har den taget flere skridt i retning af at begrænse alkoholforbruget, blandt andet gennem højere skatter. Regeringen afviser, at der ligger en islamistisk dagsorden bag restriktionerne og forklarer dem med et ønske om at nærme sig europæiske standarder og ønsker om at beskytte ungdommen.

Det tyrkiske luftfartsselskab Turkish Airlines er for eksempel også holdt op med at servere alkohol på visse indenrigsruter, skriver nyhedsbureauet.

BNB