Tyrkisk betjent fra ikonisk billede får fængselsstraf

En tyrkisk politimand, der i 2013 sprøjtede tåregas i ansigtet på en kvindelig demonstrant i forbindelse med en demonstration i Istanbul, er idømt fængsel i 20 måneder, rapporterer nyhedsbureauet DHA.

Ud over fængselsstraffen dømmes han til at plante 600 træer.

Pressebilledet af Ceyda Surgun i højrød sommerkjole, der får sprøjtet peberspray i ansigtet af en politibetjent, kom for mange til at symbolisere det regeringskritiske oprør i 2013, der startede i Gezi-parken i Istanbul og siden spredte sig til resten af landet.

Det var planerne om at bygge et nyt storcenter i Gezi-parken, der i slutningen af maj 2013 blev startskuddet til demonstrationerne.

Urolighederne begyndte som utilfredshed blandt en lille gruppe miljøaktivister, der modsatte sig byggeriet.

I løbet af juni udviklede demonstrationerne sig til at være en generel utilfredshed med den daværende tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, og den politik, han førte.

Demonstranterne byggede i flere omgange barrikader og tændte bål, mens politiet affyrede gummikugler og brugte både tåregas og vandkanoner mod demonstranterne.

De voldsomme sammenstød kostede flere mennesker livet, og adskillige tusind kom til skade.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip