Tyrkisk politi bruger igen vandkanoner mod demonstranter

Demonstranterne spredte sig hurtigt, og flere biler med vandkanoner blev parkeret ved indgange til pladsen for at forhindre folk i at gruppere sig igen.

Lokalbeboere ved Taksimpladsen slog under demonstrationen på gryder og pander for at vise deres støtte til de protester, der i mere end tre uger har skabt uro i Istanbul og andre byer i Tyrkiet. Samtidig råbte demonstranterne »politi, forråd ikke dit folk«.

Protesterne startede på netop Taksimpladsen, da politiet brugte magt til at fjerne en gruppe miljøforkæmpere, der demonstrerede mod regeringens planer om at fjerne Geziparken, som støder op til pladsen.

Siden har protesterne udviklet sig til utilfredshed med regeringen og premierminister Tayyip Erdogan, som modstanderne siger, er en autoritær leder, der i stigende grad blander sig i deres hverdag.

I tirsdags slog tyrkisk politi til mod en række venstreorienterede grupperinger, som, myndighederne mener, står bag de seneste ugers uro og demonstrationer i landets største byer.

Politiets fremfærd overfor demonstranterne har vakt international kritik, og efter sidste weekends uro, hvor Geziparken blev ryddet under massivt politiopbud med tåregas og vandkanoner, erklærede den tyske kansler, Angela Merkel, at hun var chokeret over at se billederne af politiets brutale fremfærd.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip