Tyrkisk politi i hård aktion mod forsamling på Taksim

Forældreparret Sami Elvan og Gülsüm Elvan mødte onsdag aften frem foran en flok mennesker på Istanbuls centrale Taksim-plads. Forældrene fik imidlertid ikke mulighed for at komme med deres erklæring, da politiet først udstedte tre mundtlige advarsler via megafon for at få demonstranterne til at sprede sig, hvorefter de rykkede frem med skjolde foran sig og skubbede de fremmødte ud af pladsen, skriver CNN.

I efterfølgende sammenstød så journalister fra CNN uropolitibetjente sparke og slå demonstranter med knipler, mens en betjent beskød demonstranter med plastikkugler fra tårnet på et af politiets pansrede køretøjer.

Sikkerhedsstyrker sprøjtede også med en kemisk væske for at sprede demonstranterne.

»Vi ønskede at komme med en erklæring, fordi så mange mennesker har spurgt om min søns situation,« siger Sami Elvan til CNN efter politiets aktion mod forsamlingen.

Forældrene fortæller, at de sidst så deres søn, Berkin, være ved bevidsthed den 16. juni, hvor han forlod deres lejlighed i det centrale Istanbul for at købe brød.

Den foregående aften havde uropoliti stødt sammen med demonstranter i området i de største regeringskritiske protester, Tyrkiet har oplevet i mere end et årti. Sammenstødene fortsatte helt til næste dag.

Mindre end 15 minutter efter, at Berkin forlod huset, ankom naboer og fortalte, at drengen var blevet såret.

Mindst fire demonstranter og en politibetjent er blevet dræbt i urolighederne siden maj måned. Tusindvis af mennesker er blevet såret. Sikkerhedsstyrker har tilbageholdt hundredvis af mennesker som en del af en bredere aktion mod arrangørerne af protesterne.

Det var sent onsdag ikke muligt for CNN at få en kommentar fra de tyrkiske myndigheder.

 

Dagens Gossip