Tysk B-kæde sikrer førsteplads i Danmarks gruppe

24/01/2015

Danmark havde på forhånd opgivet enhver tanke om at erobre førstepladsen i gruppe D, fordi Tyskland blot skulle vinde over Saudi-Arabien i den sidste gruppekamp ved håndbold-VM i Qatar.

Og førstepladsen snuppede tyskerne da også helt uden problemer i 36-19-sejren over Saudi-Arabien, der har lang vej, før nationen kan begå sig på højeste niveau.

Tyskland benyttede muligheden for at give samtlige stamspillere en pause, mens alle reserver kom i aktion og fik masser af kamptræning.

Allerede i første halvleg kunne man tydeligt se klasseforskellen, da tyskerne kom foran 18-8 ved pausen.

Tre af spillerne fra den tyske B-kæde benyttede lejligheden til at vise sig frem. Højrefløjen Johannes Sellin (11 mål), venstrefløjen Matthias Musche (11 mål) og stregspilleren Erik Schmidt (otte mål) imponerede mest.

Saudi-Arabien lavede til sammenligning et hav af tekniske fejl, og det var i det hele taget håndbold på et meget lavt niveau.

Tyskland udnyttede de mange fejl til at score masser af mål på kontrastød, og det var kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Som det også har været i de øvrige af Saudi-Arabiens kampe, der endte med fem klare nederlag.

Der var straks mere spænding i en anden kamp i Danmarks gruppe, hvor Rusland mødte Argentina. Russerne skulle vinde den kamp for at gå videre fra gruppespillet.

Men Argentina gjorde flot modstand og vandt kampen med 30-27. Dermed går sydamerikanerne overraskende videre til 1/8-finalerne på bekostningen af Rusland.

Argentina skal i 1/8-finalen op mod etteren fra gruppe C, som bliver enten Frankrig eller Sverige, der mødes i en indbyrdes kamp senere lørdag aften.

Tyskland møder Egypten i 1/8-finalen, efter at egypterne tabte til Island i gruppe C og endte på fjerdepladsen.

Danmarks kamp mod Polen går i gang klokken 19.