Tysk landstræner advarer mod Danmark ved U21-EM

Den tyske punktlighed svigtede, da der fredag eftermiddag blev afholdt pressemøde i Eden Arena i Prag, dagen før Tyskland møder Danmark ved U21-EM i fodbold.

Først klokken 16.50 - fem minutter efter det annoncerede tidspunkt - troppede landstræner Horst Hrubesch op til pressemødet sammen med spilleren Leonardo Bittencourt fra Hannover 96.

Herefter blev de fremmødte budt på en ca. 35 minutter lang seance, som bød på mange smil, og som bestemt ikke var kedelig.

Der blev talt om fodboldspil på computeren, som Horst Hrubesch erklærede, at han ikke er særligt god til, om end han for nogle år siden forsøgte sig uden det store held.

- Det var San Marino mod Argentina, der havde Lionel Messi på holdet. Så det var næsten afgjort på forhånd, siger træneren, der selv har prøvet at afgøre en EM-finale.

Det var tilbage i 1980, da han scorede begge mål i det daværende Vesttysklands 2-1-sejr over Belgien.

Leonardo Bittencourt, der blev skiftet ind mod slutningen af Tysklands skuffende 1-1-åbningskamp mod Serbien, fortalte om sin ven, der har komponeret en sang til det tyske hold med titlen "Gemeinsam schaffen wir das" (sammen klarer vi det).

Den titel og selve sangen syntes Hannover-spilleren rigtig godt om.

Og så blev der også talt en lille smule fodbold, om end 64-årige Horst Hrubesch insisterede på at holde sine kort så tæt ind til kroppen som muligt.

- Det danske hold er godt, og det er meget kompakt. De har mange høje spillere og er farlige på dødbolde, siger den tidligere tyske landsholdsspiller, der præsterede ikke at nævne navnet på en eneste dansk spiller under pressemødet.

Tyskland er ifølge mange iagttagere favorit til at vinde guld ved U21-EM.

Horst Hrubesch tager gerne favoritværdigheden på sig, men alt med måde.

- Vi er blevet kaldt favoritter, og det tager vi gerne på os. Men vi er ikke blåøjede.

- Alle otte lande, der er med her ved EM, har en historie med gode resultater, siger den tidligere topangriber.

Tyskland må undvære venstrebacken Christian Günter mod Danmark. Han blev udvist mod Serbien.

Tyskland kan dog stille med profiler som målmanden Marc-André ter Stegen fra FC Barcelona, midtbanespilleren Emre Can fra Liverpool og offensivspilleren Kevin Volland fra Hoffenheim. Sidstnævnte er anfører for holdet.

Kampen mellem Danmark og Tyskland bliver spillet lørdag klokken 20.45 i Eden Arena.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip