Tyskland europamestre efter norsk straffekoks

For sjette gang i træk og for ottende gang ud af 11 mulige er de tyske kvinder europamestre i fodbold. Det sker efter en EM-finale, der bedst vil blive husket for, at Norge misbrugte to straffespark.

Nordmændene viste ellers stor effektivitet fra 11-meter-pletten, da de sendte Danmark hjem efter straffesparkskonkurrence i semifinalen. Men evnerne svigtede i finalen, og derfor kunne Tyskland hæve pokalen foran de 41.301 tilskuere på Friends Arena i Stockholm i Sverige efter en 1-0 sejr.

Selvom det var tyskerne, der startede kampen bedst, tilfaldt kampens første store chance Norge. Der var ikke gået en halv time, før tyskernes Celia Okoyino da Mbabi ramte norske Cathrine Dekkerhus på hælen, som faldt let i feltet. Men Trine Rønning formåede ikke at omsætte det efterfølgende straffespark til mål.   

Få minutter efter pausen sendte Anja Mittag Tyskland på sejrskurs, da hun satte sidste fod på et flot gennembrudsspil i Norges venstreside. Celia Okoyino da Mbabi fik en hel tysk motorvej at løbe på og sendte en præcis aflevering ind til den netop indskiftede Anja Mittag, der skulle anstrenge sig for ikke at score.

Efter en times spil fik Norge mulighed for at bringe balance i regnskabet, da stortalentet, Caroline Graham Hansen, skaffede et nyt straffespark. Men igen brændte Norge, da Solveig Guldbrandsen næsten sparkede helt identisk med Trine Rønning i første halvleg. Nadine Angerer i det tyske mål fik dermed pareret bolden over mål.

Trods et norsk stormløb mod det tyske mål blev det ikke til flere mål i kampen og dermed kan de tyske kvinder endnu engang kalde sig europamestre.

 

Dagens Gossip