Tyskland fastholder trusselsniveau trods angreb

Tysklands indenrigsministerium ser ikke nogen grund at øge sikkerhedsniveauet i forbundsrepublikken efter weekendens attentater i København.

- Der er, som der også var tidligere, "en høj, abstrakt sikkerhedsfare", siger en talskvinde for ministeriet til nyhedsbureauet dpa.

- Der er ingen konkrete tegn på, at der planlægges angreb i Tyskland, og sikkerhedsniveauet er uændret, siger hun.

De tyske sikkerhedsmyndigheder har været i kontakt med kollegerne i København.

- Men efterforskningen er stadig i fuld gang i Danmark, og det er for tidligt at sige noget mere præcist om, hvilke følger dette kan have for Tyskland, understreger talskvinden fra indenrigsministeriet i Berlin.

Det tyske forbundspoliti forstærkede efter danske anmodninger lørdag kontrollen ved den dansk-tyske grænse, og det begyndte at overvåge trafikken ved grænseovergangene i Flensborg-området.

Grænserne mellem Danmark og Tyskland forblev åbne, og efter at Københavns Politi tidligt søndag dræbte den formodede gerningsmand til angrebene på Krudttønden på Østerbro og synagogen i Krystalgade, blev den massive grænsekontrol ophævet igen.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, ringede lørdag med en støtteerklæring til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Flere andre europæiske toppolitikere har udtrykt sympati med Danmark oven på lørdagens angreb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip