Tyskland sælger Israel krigsskibe med kæmpe statsstøtte

Tyskland giver massiv statsstøtte til fire krigsskibe, som Israel mandag har købt af en tysk virksomhed, oplyser det israelske forsvarsministerium.

De fire korvetter, som skal produceres af Thyssen Krupp til en samlet værdi af 430 millioner euro, leveres efter planen i løbet af fire år.

De skal benyttes til at sikre israelske boreplatforme i Middelhavet.

Tysklands regering betaler 115 millioner euro af udgifterne til ordren.

Regeringen i Berlin har løbende støttet Israels forsvar som del af en bod for nazisternes forbrydelser mod jøder under Anden Verdenskrig.

Thyssen Krupp har i kontrakten desuden forpligtet sig til at købe israelske produkter for 700 millioner shekel, svarende til 1,2 milliarder danske kroner.

- Den aftale, som er underskrevet i dag, øger i meget betydelig grad flådens kapacitet i forsvaret af Israels strategiske gasudvindingsprojekt, siger forsvarsministeriets chef, Dan Harel.

Israel har et enormt og praktisk talt uudnyttet gasfelt, som dækker 23.000 kvadratkilometer under havet. Området er større end Israel.

Israelerne frygter angreb fra blandt andre Hizbollah i Libanon og Hamas i Gazastriben.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip