Tysklands håndboldkvinder får ny dansk landstræner

Den tidligere Viborg-træner Jakob Vestergaard skal stå i spidsen for det tyske kvindelandshold i håndbold i de næste tre år.

Vestergaard er tirsdag blevet præsenteret af det tyske håndboldforbund (DHB), hvor han har underskrevet en kontrakt gældende til udgangen af 2017.

- Jakob Vestergaard forener store faglige kompetencer, international erfaring på topniveau og et godt omdømme, siger DHB-præsident Bernhard Bauer til forbundets hjemmeside.

- Med Jakob Vestergaard som frontfigur vil vi få vores kvindelandshold på ret kurs frem mod VM i 2017, siger præsidenten.

Netop VM i 2017 er et pejlemærke i tysk kvindehåndbold, fordi slutrunden skal afvikles i Tyskland, og det bliver altså 40-årige Vestergaard, der skal sørge for, at værtsnationen stiller med et konkurrencedygtigt hold ved den lejlighed.

- Det er en stor ære, at det tyske håndboldforbund betror mig opgaven, siger Jakob Vestergaard.

- Der er et stort potentiale i tysk kvindehåndbold - ikke bare med henblik på 2017. Udfordringen i de kommende år bliver at udvikle det i samarbejde med klubberne og de regionale forbund.

- Jeg glæder mig til kontakten med spillerne, trænerne, klubberne og alle de mennesker, der sammen arbejder for succes, lyder det fra Vestergaard.

Den nye tyske landstræner har et flot cv med Champions League-triumfer og danske mesterskaber med Viborg, ligesom han har stået i spidsen for den rumænske topklub Oltchim Valcea.

Vestergaard afløser landsmanden Heine Jensen som tysk kvindehåndbolds førstemand. Jensen stoppede i jobbet efter EM i december, hvor tyskerne skuffede ved at blive nummer 10.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip