Tysklands politiske ledere advarer Grækenland

En talsmand for forbundskansler Angela Merkel siger, at den tyske regeringsleder "forventer, at Grækenlands nye regering vil leve op til landets forpligtelser."

Den tyske forbundsregering siger, at en omstrukturering af Grækenlands gældsaftaler er udelukket, men den holder døren på klem for en mulig forlængelse af den nuværende gældsaftale med grækerne.

- Det er afgjort en mulighed. Vi vil gå ind i enhver diskussion om dette på en konstruktiv måde ... Det er som altid et spørgsmål om, hvordan det er formuleret, og hvad den overordnede kontekst er, men det er i princippet en mulighed, siger talskvinden for det tyske finansministerium, Marianne Kothe.

Efter valgsejren til venstrefløjspartiet Syriza i Grækenland er det både Tysklands kristelige demokrater og socialdemokraterne i SPD, der kræver, at den kommende regering i Athen overholder indgåede låneaftaler.

Tyskland har hele tiden insisteret på, at grækerne må acceptere de betingelser, der er fastlagt for landets lånepakker på 240 milliarder euro, som har forhindret en statsbankerot.

En af de ledende ordførere for de kristelige demokrater, Hans-Peter Friedrich (CSU), advarer grækerne om, at de ikke må opgive sparekursen.

- Grækerne må selv tage konsekvenserne og skal ikke tro, at de kan lægge dem over på de tyske skatteborgere, siger den konservative Friedrich til tabloidavisen Bild.

Også den konservative leder af indenrigsudvalget i det tyske parlament, Forbundsdagen, Wolfgang Bosbach, siger, at "brud på aftaler ikke må blive belønnet."

- Det ville være et fuldstændigt forkert signal at sende til andre kriseramte lande, som øjeblikkeligt ville kræve det samme, siger han i en kommentar i avisen "Neue Osnabrücker Zeitung."

Bayerns finansminister, Markus Söder (CSU), siger til Spiegel Online:

- Grækenland må fortsætte reformkursen. Dermed vil det til sidst opnå succes. I modsat fald bliver det dyrt for hele Europa.

SPD's gruppeleder i Forbundsdagen, Thomas Oppermann, kræver også, at Syriza fortsætter med nye reformer og bekæmpelse af korruption i det græske samfund.

- Tyskland vil fortsat være solidarisk med Grækenland. Men man får ikke noget uden at yde noget igen, siger han og understreger, at Grækenland er forpligtet over for EU-Kommissionen og Den Internationale Valutafond, IMF.

/ritzau/DPA

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip