Tyve går efter smartphones på bordet

Flere og flere tricktyve går nu direkte efter smartphones, som folk har liggende på bordet foran sig, når de er på café og restaurant eller på arbejde.

Derfor advarer Københavns Politi mod en ny slags tyverier. Opfordringen fra politiet går ud på at lade telefoner, der ikke er i brug, ligge i lommen eller tasken, så de ikke er synlige.

Tricktyvenes nyeste påfund går nemlig ud på at henvende sig til eksempelvis en cafégæst, der har en smartphone liggende på bordet. Henvendelsen sker på et uforståeligt sprog, og imens holder tyven et stykke papir hen over telefonen.

Telefonens ejermand tror, at personen beder om hjælp, men finder på grund af kommunikationsproblemer aldrig rigtig ud af, hvad der foregår.

Først når personen har forladt stedet, opdager ejermanden, at telefonen er fjernet fra bordet.

Politiet beskriver tricktyvene som mænd af østeuropæisk oprindelse. De er almindeligt klædt og vækker i øvrigt ikke opsigt, oplyser Conni Ilsvad fra indbrudsgruppen på Station Bellahøj.

Oplever man et af den slags tricktyverier, bør man straks ringe til politiet på 114 eller 112, lyder opfordringen fra Københavns Politi.

For at lette efterforskningen vil politiet vil gerne have et signalement på gerningsmanden og oplysning om, i hvilken retning han forsvandt. Den slags øger muligheden for at få pågrebet tyven, så ejermanden kan få sin telefon tilbage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip