Tyve går på julegaverov i biler

Man behøver kun at forlade sin bil fyldt med julegaveindkøb i få minutter – længere tid tager det ikke for en indbrudstyv at bryde bilen op og stikke af med de gaver, der skulle have ligget under familiens juletræ.

- Vi ser desværre rigtig mange tilfælde af indbrud i biler i december, hvor tyvene er løbet med julegaverne, fordi de ikke har været gemt godt nok væk. Indkøbsposer fyldt med pakker på bagsædet frister mange svage sjæle og resulterer i utryghed og frustrationer for den forulempede, siger kommunikationschef Lise Agerley fra Alka.

Mange ikke er klar over, at forsikringen ikke dækker tyveri af kontanter, guld, sølv og smykker fra bilen.

- Det er jo virkelig ærgerligt, at hvis man har købt et smykke til sin kone og får det stjålet i bilen, er der ingen erstatning, så tag altid smykker og kontanter med, når du forlader bilen, siger Lise Agerley.

Får tyvene fat i andre gaver end smykker og kontanter, dækker indboforsikringen, så længe bilen har været låst, og der er synligt tegn på indbrud.

- Det er vigtigt, at man ikke lader julegaver og andre værdigenstande ligge synligt i bilen. I stedet skal man låse dem inde i bagagerummet og sørge for at køre hjem med pakkerne, når bagagerummet er fyldt, slutter Lise Agerly.