Tyveri: Tyve klippede 14 lamper ned i kirke

Hertug Hans Kirke i Haderslev har igen haft ubudne gæster. Natten til onsdag har tyve stjålet kirkens 14 lamper til en samlet værdi af 100.000 kroner. De var ganske enkelt klippet ned, skriver Haderslev Domsogn.

Kirken havde sidste indbrud i december.

- Det er ikke første gang alle vores lamper er forsvundet, fortæller kirketjener Jeppe Friis fra Haderslev Domsogn.

For tre år siden forsvandt samtlige smukke PH-koglelamper, men denne gang har menighedsrådet købt knapt så dyre lamper, så tyvene får nok vanskeligt ved at afsætte dem denne gang.

- Tyvene er kommet ind gennem en smadret rude, og har haft en stige med, som de lod stå på gerningsstedet. Det ser ud til tyvene har vidst hvad der var i kirken, og måske haft afsætning af kosterne på forhånd, fortæller lokalpolitiet i Haderslev.

Alle, der ser Louis Poulsens Enigma 545-lamper til salg, bør tjekke om der er kvittering på dem. Nyprisen er små 7.000 kroner, og et registreringsnummer kan spore lamperne.

Menighedsrådsformand Paul Erik Brodersen var også hurtigt på stedet, for et bese skader og støtte sin kirketjener.

- Det er brandærgerligt. Vi har lavet en masse forholdsregler siden sidste indbrud i december, og det næste bliver måske, at vi sætter følere rundt i alle vinduer, eller hænger rislamper op, som ingen vil løbe med.

Jeppe Friis er glad for at de foranstaltninger, der blev sat op i januar trods alt har virket.

 

Dagens Gossip