U21-træner om EM-lodtrækning: Vi undgik de største

Med Rumænien som formodet sværeste modstander er landstræner Jess Thorup udmærket tilfreds med torsdagens lodtrækning til den kommende EM-kvalifikation for U21-landshold.

Danmark var blandt de ni topseedede nationer og havnede i pulje med Rumænien, Bulgarien, Albanien, Wales og Luxembourg i kampen om billetten til EM i Polen i 2017.

- Vi er stolte over at blive seedet i øverste lag, og det betød jo, at vi undgik de allerstørste fodboldnationer.

- Umiddelbart kunne det have været værre end Rumænien. Vi kunne have trukket Belgien, Rusland eller Schweiz, så på den måde er rumænerne okay, siger Jess Thorup.

Han erkender dog, at det er svært at vurdere U-landsholdene på forhånd, fordi landenes styrke kan variere meget fra årgang til årgang.

- Jeg kigger først og fremmest på koefficienterne, men jeg skal jo blankt erkende, at jeg ikke kender landene i dybden endnu. Det specielle ved ungdomsfodbold er jo, at der pludselig kan komme gode årgange, forklarer Thorup.

De første spilleterminer til den nye EM-kvalifikation ligger allerede i dette forår, men den danske landstræner vil meget gerne vente til efteråret med at spille, fordi hans fokus lige nu primært er på EM-slutrunden i Tjekkiet til sommer.

- Vi sidder og forhandler med de andre lande, og jeg håber meget, at det falder på plads. Vi har også to testkampe i marts, og de skal udelukkende bruges som forberedelse til EM-slutrunden, siger han.

Den nye U21-generation, som er spilleberettiget i den kommende EM-kvalifikation, er spillere født efter 1. januar 1994.

Dermed kan Thorup i princippet genbruge en lang række spillere fra det succesfulde hold, der skal spille EM til sommer.

Profiler som Lasse Vigen Christensen, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen og Lucas Andersen har alle alderen til at tage en tørn mere.

- På en måde håber jeg jo, at en del af spillerne tager skridtet op på A-landsholdet, som de allerede er i gang med. Alt afhænger af, om der er brug for dem deroppe, men det er rigtigt, at der er mange, der kan være med igen, siger Jess Thorup.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip