UCI-præsident om rapport: Sandheden vil blive grim

Når et uafhængigt panel i nær fremtid lægger sin rapport om doping i cykelsporten ud i offentligheden, skal cykelsporten og dens fans være forberedt på grim læsning.

Det siger den internationale cykelunion UCI's præsident Brian Cookson lørdag.

- Når man åbner en dåse med orme, så finder man orme, siger UCI-præsidenten til nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med VM i banecykling i Frankrig lørdag.

- Jeg tror ikke, at der kommer en masse nye afsløringer, for jeg synes, at vi allerede har et godt billede af, hvor omfattende det har været i cykelsporten i fortiden, fortsætter Brian Cookson.

Rapporten kommer fra et uafhængigt panel på tre personer, som blev oprettet i begyndelsen af 2014 og har fået et budget i omegnen af 20 millioner kroner til at klarlægge den beskidte fortid og omfanget af doping i cykelsporten.

Da fodboldforbundet Fifa nedsatte en gruppe til at se på, om der var foregået ulovligheder, da Rusland og Qatar blev tildelt VM-værtskaber, blev det en redigeret rapport, offentligheden fik kendskab til. Det skabte masser af ravage.

Ifølge Brian Cookson kommer det ikke til at ske i cykelsporten.

- Det kan være, at vi af juridiske årsager er nødt til at udelade nogle navne, men ellers bliver personer navngivet, siger han.

- På samme måde kan det også være, at vi kan lave sanktioner mod personer, som er blevet nævnt af mere end én person i forbindelse med noget ulovligt, fortsætter UCI-præsidenten.

I Danmark venter cykelsporten spændt på Antidoping Danmarks og Dansk Idrætsforbunds omfattende undersøgelse af doping i cykelsporten.

Antidoping Danmarks daværende direktør Lone Hansen har tidligere meldt ud, at den rapport vil læne sig op af den engelske og således også snart bliver offentliggjort.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip