To ud af tre unge farer vild i uddannelserne

To ud af tre unge farer vild, når de går ud af skolen og skal have en ungdomsuddannelse. Lange pauser, afbrudte uddannelser og studentereksaminer, der følges op af endnu en ungdomsuddannelse, er mere reglen end undtagelsen.

Det skriver Politiken med baggrund i undersøgelsen "Kortlægning af veje og omveje i uddannelsessystemet", som Dansk Industri og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd offentliggør onsdag.

Af de 61.094 unge, som i 2011 fuldførte en ungdomsuddannelse, har kun 20.862 gået den lige vej. Resten har været forsinket mere end to år.

- Der er alt for mange unge mennesker, som får nederlag og ingen uddannelse. Mængden er så stor, at vi simpelthen ikke kan være det bekendt.

- Det er både en stor samfundsmæssig omkostning og en stor personlig omkostning for de enkelte unge, siger Lars Goldschmidt, der er direktør i Dansk Industri, til Politiken.

Lars E. Andersen, der er direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), er på samme linje.

- Hvis man gjorde mere for at få folk ind på de rigtige hylder, så ville vi kunne frigive ressourcer til at få de svageste med, siger han til Politiken.

Noemi Katznelson er centerleder ved Center for Ungdomsforskning. Hun peger på, at der sagtens i vejledningen af de unge kan gøres mere for at give eleverne bedre indblik i mulighederne. Mange unge ganske enkelt ikke fagligt rustet til at tage en gymnasial uddannelse.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) erkender, at vejledningen skal forbedres.

- Den er blevet professionaliseret med vejlederuddannelsen. Men vi bruger den ikke rigtigt. Der kommer vi med et initiativ her i foråret, siger hun til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip