Uddeler kram og kys: Så kreative er tricktyvene

Politiet advarer endnu engang mod tricktyve og deres kreative metoder. Det sker, efter en 68-årig kvinde fra Ringsted tirsdag var udsat for et frækt tyveri, som involverede både landkort, kram og kys.

Midt - og Vestsjællands Politi oplyser til Dagens.dk, at kvinden onsdag blev kontanktet af sin bank, der undrede sig over dankort-kontanthævninger på 16000 kroner.

Den 68-årige kunne efterfølgende konstatere, at hendes dankort og yderligere 1300 kroner var stjålet fra hendes pung ved et tricktyveri dagen før.

Mellem klokken 15.00 og 15.30 om tirsdagen handlede kvinden ind i Føtex i Ringsted. På p-pladsen blev hun kontaktet af en udenlandsk kvinde, som stod med et kort over Danmark og spurgte om vej til København.

Den 68-årige forklarede den udenlandske kvinde vejen, og som tak fik hun et kys på kinden og et kram. Imens tømte en mand formentlig den 68-åriges taske, som lå i bilen.

- Det er et klassisk eksempel på, hvor kreative og frække tyvene er. Det går som regel ud over ældre borgere. Tyvene udnytter, at de ældre er mere hjælpsomme og lettere at forvirre, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt - og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Dagens.dk.

Tyverierne foregår ved, at tyvene først lurer pinkoden af, mens man betaler med sit dankort. Derefter afleder de ofrets opmærksomhed og stjæler dankortet. Tyverierne opdages ofte først, når der bliver hævet penge på kortet.

- Så beskyt for pokker den pinkode. Og vær opmærksom på ikke at blive distraheret, siger Martin Bjerregaard.

Den 68-årige kvinde beskriver den kvindelige tyv som 'roma', cirka 35 år, 165 til 170 centimeter høj, almindelig af bygning, sort mellemlangt hår, iført tørklæde, kort jakke med formentlig med leopard-mønster og sorte bukser.

Tyven talte et ukendt fremmedsprog og medbragte et Danmarkskort.

Der er ingen beskrivelse af manden. Kontanthævningerne med det stjålne dankort foregik i banker på Torvet i Ringsted.

 

Dagens Gossip