Udenlandsk solcelle-fidus koster kassen

Velhavende danskere har fundet en ny og lovlig måde at nedbringe deres skattebetaling på.

Ved at investere i solcelleanlæg i Tyskland og Italien sikrer velhaverne sig store fradrag, og dermed er den danske stat reelt med til at finansiere solcelleanlæggene. Det skriver Berlingske.

Politikere fra begge sider af folketingssalen forlanger, at skatteministeren klarlægger omfanget.

- Det er en skattefidus, som vi bør få lukket. Vi vil tage det op med skatteministeren, om det kan være rimeligt og fornuftigt, eller om der bør gribes ind over for det, siger Per Clausen, klima- og energiordfører for Enhedslisten, til avisen.

Han tilføjer, at fidusen lyder lidt for smart til, at det burde være muligt.

Venstre vil også have skatteminister Holger K. Nielsen (SF) til at oplyse Folketinget om omfanget af danske skattefradrag på solcelleanlæg i udlandet.

De samlede afskrivninger i år vurderes at nærme sig 300 millioner kroner ifølge Berlingske.

Skattefidusen består i, at solanlæggene de første år giver underskud på grund af afskrivninger. Underskuddet kan investorerne trække fra i den skattepligtige indkomst herhjemme.

Dermed er anlæggene reelt finansieret af skattefradrag i Danmark, konstaterer avisen.

Ud over det økonomiske tab går Danmark også glip af den grønne gevinst, fordi CO2-besparelserne tilfalder de lande, hvor anlæggene bliver opstillet.

Skatteministeren afviser i et skriftligt svar til Berlingske, at der er tale om et smuthul i loven.

- Som jeg forstår det, er der hverken tale om et skattehul, eller at virksomheder er på den forkerte side af loven, men nu vil jeg i første omgang bede Skat følge udviklingen på området, lyder det i mailen fra Holger K. Nielsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip