Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Egypten

Sådan lyder det fra danske udenrigsministeriums borgerservice, oven på den blodige dag onsdag, hvor flere end 500 er blevet dræbt, og den egyptiske regering har erklæret undtagelsestilstand i en måned.

»Det nye er, at som situationen har udviklet sig i Egypten, har vi valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til landet, herunder også ved Rødehavet,« siger Ole Egberg Mikkelsen, kontorchef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Han siger, at man har justeret rejsevejledningen ud fra et forsigtighedsprincip, og at der dog ifølge de danske myndigheder ikke er en konkret fare for turister i området. Han vurderer, at der er omkring 1.500 danskere i Egypten i øjeblikket.

Trodser danskere rådet og tager til Egypten alligevel, bør de være ekstra forsigtige, understreger Udenrigsministeriet på sin hjemmeside.

»Sikkerhedssituationen anses for ustabil og uden udsigt til stabilisering på kort sigt. Rejsende bør undgå demonstrationer, afholde sig fra at fotografere demonstranter og sikkerhedspersonale. I de større byer bør færdsel om eftermiddagen og aftenen så vidt muligt undgås. Sikkerhedssituationen i Egypten kan ændre sig ekstremt hurtigt og man bør følge situationen nøje, blandt andet gennem medierne. Generelt bør man udvise stor forsigtighed og omtanke, uanset hvor man færdes,« står der på hjemmesiden.

Derudover advarer Udenrigsministeriet om, at man fortsat kan risikere at blive bortført eller opleve terror i landet.

 

Dagens Gossip