Udenrigsministeriet fraråder rejser til Mali

Situationen i landet er så usikker, at Udenrigsministeriet nu vælger at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Bamako og helt fraråde alle rejser uden for hovedstaden.

»Siden statskuppet 22. marts 2012 har Mali befundet sig i en skrøbelig og uforudsigelig situation, hvor sikkerhedsbilledet flere gange har udviklet sig med ganske kort varsel,« lyder det i begrundelsen for ændringen i rejsevejledningen.

Den franskledede intervention tidligere på året har ikke været nok til at rette helt op på sikkerheden i det uroplagede land.

»Situationen i Mali er fortsat skrøbelig, men sikkerhedsmæssigt og politisk under langsom stabilisering,« skriver Udenrigsministeriet og udpensler risikoen for de personer, der trods advarslen alligevel vælger at rejse til Mali.

»Risikoen for terror, herunder bortførelser af vesterlændinge, er meget stor i flere områder af Mali. Bortførelserne af udlændinge på malisk territorium i november 2011, april 2012 og senest i november 2012 samt rebelaktivitet er udtryk for en fortsat vanskelig sikkerhedssituation i navnlig landets nordlige og nordøstlige regioner samt grænseområdet til Mauretanien«.

 

Dagens Gossip