Udenrigsministeriet: Rejs ikke til Egypten

I en opdateret rejsevejledning fastslår ministeriet, at det kun er sikkert for danskere at opholde sig i turistområderne på kysterne langs Rødehavet og Aqababugten. Alle rejser til resten af landet, herunder hovedstaden Cairo, frarådes. Dog kan der fortsat foretages flyskift i Cairos lufthavn.

»Den vedvarende uklare politiske situation fører til fortsatte demonstrationer. Demonstrationerne har i de sidste dage været meget voldelige med mange dræbte og sårede. Risikoen for sporadisk opståede voldelige episoder vurderes at kunne vokse i den kommende tid. Der er øget risiko for, at volden kan blive rettet også mod udlændinge,« hedder det i rejsevejledningen, hvor danskere rådes til at holde sig opdateret om situationen i Egypten gennem medierne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

»Sikkerhedssituationen anses for ustabil og uden umiddelbar udsigt til stabilisering på kort sigt. Rejsende bør undgå demonstrationer og afholde sig fra at fotografere demonstranter og sikkerhedspersonale. I de større byer bør færdsel om eftermiddagen og aftenen såvidt muligt undgås,« skriver Udenrigsministeriet.

Også i turistområderne omkring Rødehavet har der været demonstrationer, men foreløbig kun af den mindre og fredelige variant.

 

Dagens Gossip