Udenrigsministeriet: Sikkerheden i Tyrkiet er stabiliseret

Skrevet af admin

17/07/2016

Mest læste i dag

Sikkerhedssituationen i Tyrkiet er stabiliseret over det seneste døgn, og derfor kan danskere nu igen rejse til Tyrkiet.

Det vurderer chef for Udenrigsministeriets Borgerservice og kommunikation Ole Egberg Mikkelsen.

- Nu virker trafikken igen med genåbnede lufthavne og åbne grænseovergange til Grækenland og Bulgarien. Selv om der har været store demonstrationer i nat, så har der ikke været voldshandlinger af betydning.

- Derfor vurderer vi samlet, at vi kan vende tilbage til den rejsevejledning, vi havde før kupforsøget, siger han.

Natten til lørdag ændrede Udenrigsministeriets Borgerservice rejsevejledningen til Tyrkiet og frarådede alle ikke-nødvendige rejser dertil. Det skete, mens et militært kupforsøg var i gang mod præsident Recep Tayyip Erdogan og den tyrkiske regering.

Nu er rejsevejledningen altså ændret tilbage til den vejledning, der var før kupforsøget. Men det betyder ikke, at alt er fryd og gammen for rejsende i det uroplagede land, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Det er et land, hvor vi det sidste års tid har kunnet se, at der er en høj terrorrisiko. Det er der ikke ændret på.

- Samtidig er der skærpede konfrontationer mellem forskellige sociale og religiøse grupper i samfundet. Det så vi også med demonstrationer i storbyerne i nat. Større politiske demonstrationer og forsamlinger skal man simpelthen holde sig på sikker afstand af, lyder det.

Kupforsøget blev iværksat sent fredag aften. Der var kampvogne og bombeeksplosioner, skud blev affyret, og kupmagere stødte sammen med politi og borgere i gaderne. Det gik især hårdt for sig i hovedstaden, Ankara, og landets største by, Istanbul.

Forsøget mislykkedes, men efterlod omkring 265 mennesker døde og 1400 sårede.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice har turistdestinationerne ved kysten i Tyrkiet ikke været væsentligt påvirket af kupforsøget.

/ritzau/