Udenrigsministeriet til danskere i Egypten: Undgå store folkemasser

»Vi følger situationen tæt hele natten. Der er stadig mange ting, der er uafklaret,« siger han til DR Nyheder.

Danske turister i Egypten bør være forsigtige, oplyser Udenrigsministeriet, særligt hvor der er store forsamlinger. Det gælder for eksempel i Kairo omkring Tahrir-pladsen, ved universitetet i Kairo og ved præsidentpaladset i Heliopolis.

Derudover frarådes alle ikke-nødvendige rejser til byerne i Nildeltaet og langs Suez-kanalen, inklusive Kairo, Alexandria, Suez og Port Said.

Også rejser til Gaza frarådes, og grænseovergangen ved Rafah kan ifølge DR Nyheder blive lukket med meget kort varsel.

Danskerne kan fortsat rejse til turistområderne langs Rødehavet og Akababugten, og der kan fortsat skiftes fly i Kairo Lufthavn, fremgår det af Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Der forventes fortsat massive opbud af mennesker på gaderne i Egypten, og derfor bør rejsende ifølge Udenrigsministeriet undgå demonstrationer, undlade at fotografere demonstranter og sikkerhedspersonale og være opmærksomme på, at sikkerhedssituationen i Egypten kan ændre sig ekstremt hurtigt.

Lederen af det egyptiske militær, Abdel Fattah al-Sisi, holdt onsdag aften en tale til nationen, hvor han oplyste, at præsident Muhammed Morsi erstattes af præsidenten for landets forfatningsdomstol. Han skal fungere som midlertidig præsident for landet, indtil der har været afholdt nyt præsident- og parlamentsvalg.

Egyptens forfatning suspenderes samtidig midlertidigt, mens en komité nedsættes for at gennemgå forfatningen.

 

Dagens Gossip