Udlændinge mål for flere angreb i Yemen

06/10/2013 22:24

BNB

Nyheder
Flere bevæbnede mænd skød og dræbte den tyske ambassadør i Yemens livvagt, da han var ude for at handle. Der var tidligere søndag forlydender om, at den tyske livvagt blev dræbt i et forsøg på at kidnappe den tyske ambassadør, Carola Mueller-Holtkemper. Men en talsmand for Yemens udenrigsministerium afviste senere på dagen påstanden med henvisning til, at Mueller-Holtkemper i øjeblikket ikke befinder sig i Yemen.Men »det var tilsyneladende et forsøg på at kidnappe hendes livvagt, og han blev skudt, da han gjorde modstand,« siger en talsmand fra Yemens udenrigsministerium til AFP.I den nordlige del af Sanaa kidnappede bevæbnede mænd en sierraleonsk statsborger, der arbejder for UNICEF, oplyser diplomatiske kilder til AFP. Kilderne fortæller, at manden blev kidnappet fra et FN- køretøj.Udlændinge er ofte mål for angreb og kidnapninger i Yemen, der huser en af de mest aktive al-Qaeda-fraktioner i Mellemøsten.Den tyske ambassade var en af de vestlige repræsentationer, der blev lukket i august efter advarsler fra USA om et muligt stort terrorangreb i Mellemøsten. Efter 14 dage genåbnede ambassaden.BNB/Reuters

Mest læste i dag

Flere bevæbnede mænd skød og dræbte den tyske ambassadør i Yemens livvagt, da han var ude for at handle. Der var tidligere søndag forlydender om, at den tyske livvagt blev dræbt i et forsøg på at kidnappe den tyske ambassadør, Carola Mueller-Holtkemper. Men en talsmand for Yemens udenrigsministerium afviste senere på dagen påstanden med henvisning til, at Mueller-Holtkemper i øjeblikket ikke befinder sig i Yemen.

Men »det var tilsyneladende et forsøg på at kidnappe hendes livvagt, og han blev skudt, da han gjorde modstand,« siger en talsmand fra Yemens udenrigsministerium til AFP.

I den nordlige del af Sanaa kidnappede bevæbnede mænd en sierraleonsk statsborger, der arbejder for UNICEF, oplyser diplomatiske kilder til AFP. Kilderne fortæller, at manden blev kidnappet fra et FN- køretøj.

Udlændinge er ofte mål for angreb og kidnapninger i Yemen, der huser en af de mest aktive al-Qaeda-fraktioner i Mellemøsten.

Den tyske ambassade var en af de vestlige repræsentationer, der blev lukket i august efter advarsler fra USA om et muligt stort terrorangreb i Mellemøsten. Efter 14 dage genåbnede ambassaden.

BNB/Reuters