Udsatte grønlandske børn holder ferie i Danmark

Der er tale om udsatte børn, der af den ene eller anden grund har det hårdt og virkelig har brug for ferie. Og det får de nu takket være en donation fra en stor lokal grønlandsk virksomhed.

– Børn og unge, der er anbragt i Mælkebøtten eller vores botilbud Ilasiaq, har af økonomiske og sociale årsager ikke de samme muligheder for at rejse på ferie som deres jævnaldrende, forklarer direktør Kirsten Ørgaard fra børne- og ungdomshuset.

Mælkebøtten er et være- og aktivitetssted i Nuuk, hvor omsorgssvigtede børn og unge kan komme og hygge sig, lege og få noget af den opmærksomhed, de måske mangler i hjemmet.

– De kommer aldrig eller sjældent væk fra byen, hvor de bor og går i skole. Med denne donation kan vi give børnene en ferie med gode oplevelser sammen med andre børn og voksne.

Det er en donation på 275.000 kroner fra servicevirksomheden Greenland Contractors, der for andet år i træk har gjort ferieturen mulig. Virksomheden er en af Grønlands store arbejdsgivere.

– Omsorgssvigtede børn og unge er et samfundsmæssigt problem, alle har ansvar for at løse. Vi er en del af fællesskabet, så naturligvis støtter vi op om det lokale samfund og bidrager til at løse de problemer der fylder meget, fortæller direktør Peter Kofoed, der står bag donationen.

Nu er der bare tilbage at håbe, at det danske sommervejr vil fortsætte med at vise sig fra sin pæne side resten af ungernes ferie.

Af Make Sense

 

Dagens Gossip