Udsigt til sol og 25 grader i juli

»Der er nogle meget positive tendenser i midten af juli, og i uge 29 skulle vejret blive ganske flot. Der er ikke længere noget lavtryk, der ligger og truer, og det ser ud til, at vi kan få sol og temperaturer på omkring 25 grader. Dermed får vi den første periode med sommertemperaturer (over 25 grader, red.) over flere dage,« siger Martin Lindberg til Berlingske Nyhedsbureau.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Han påpeger, at vi inden da skal igennem et par uger, hvor vejret stille og roligt bliver mere stabilt. Allerede i næste uge, under dette års Roskilde Festival, kan temperaturerne imidlertid snige op på små 20 grader.

»Vejret i resten af denne uge forbliver lidt ustadigt, fordi vi har et lavtryk, der nærmest har parkeret sig selv oven over Danmark og dermed giver noget regn og lidt køligt vejr. Men herefter ændrer det sig til varmere og mere stabilt vejr. Det kan give nogle dage med omkring 20 grader i næste uge, men der bliver ikke tale om sådan helt godt sommervejr, før vi kommer ind i den anden uge af juli, uge 28,« siger meteorologen og uddyber:

»I uge 28 begynder højtrykket at dominere, og temperaturerne holder sig mellem 20 og 22 grader i dagtimerne, mens vi får nogle relativt lune nætter på mellem 12 og 15 grader. I anden og tredje uge i juli vil temperaturen i gennemsnit ligge én grad højere end normalt, og det bliver altså særligt godt i uge 29.«

SE OGSÅ: Syv klare fordele ved at dyrke masser af sex

Ifølge DMI kan sjællændere og bornholmere desuden glæde sig over, at det i perioden bliver varmest i den østlige del af landet.

 

Dagens Gossip